%0 Journal Article %T اثر محلول‌پاشی فراورده‌های حاوی اسید آمینه و کود آلی بر میزان پروتئین و فتوسنتز جاری سویا (Glycine max) در زمان‌های متفاوت برداشت %J پژوهش در اکوسیستم های زراعی %I دانشگاه محقق اردبیلی %Z 2382-9923 %A طوسی, پری %A تاجبخش, مهدی %A اصفهانی, مسعود %D 2014 %\ 11/22/2014 %V 1 %N 3 %P 1-12 %! اثر محلول‌پاشی فراورده‌های حاوی اسید آمینه و کود آلی بر میزان پروتئین و فتوسنتز جاری سویا (Glycine max) در زمان‌های متفاوت برداشت %K رطوبت دانه %K سویا %K عملکرد روغن %K کادوستیم %R %X به منظور بررسی اثر محرک­های رشد ارگانیک و زمان برداشت بر سهم فتوسنتز جاری سویا رقم ویلیامز، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با 15 تیمار و 3 تکرار در موسسه تحقیقات برنج کشور (رشت) در سال زراعی 91-1390 اجرا گردید. فاکتور اول، مواد محلول­پاشی شامل کادوستیم (به نسبت 5/0 در هزار)، آمینول­فورته (به نسبت 2 در هزار)، کود حیوانی (گاوی، به میزان 10 تن در هکتار با نسبت 1/0 در آب)، آب مغناطیسی (20 لیتر در متر مربع) به همراه یک تیمار شاهد (بدون محلول­پاشی) و فاکتور دوم، سه زمان برداشت بر اساس رطوبت دانه 25-20، 15-14 (زرد شدن بیش از 95 درصد نیام­ها) و 12-10 درصد (رسیدگی کامل نیام­ها) بود. مقایسه میانگین اثر متقابل نشان داد که محلول­پاشی کادوستیم در زمان برداشت دوم، بیشترین عملکرد دانه و روغن (2853 و664 کیلوگرم در هکتار)، عملکرد پروتئین (1019 کیلوگرم در هکتار) و فتوسنتز جاری (2405 گرم در متر مربع) را دارا بود. کادوستیم و کود حیوانی بیشترین انتقال مجدد ماده خشک (به ترتیب با میانگین­های 7/415 و 4/383 گرم در متر مربع)، کارایی انتقال مجدد ماده خشک و میزان روغن را داشتند. براساس نتایج این آزمایش، به نظر می‌رسد که محلول‌پاشی کادوستیم و کود حیوانی در زمان برداشت دوم موجب افزایش محصول، جلوگیری از اثرات مخرب آلاینده­های زیست محیطی و کاهش هزینه­های تولید می‌شود. %U https://rce.uma.ac.ir/article_236_a9e30243fc490b768393aadddec570c5.pdf